Pet preprostih načinov za razcvet vašega internega komuniciranja
17.07.2017
Avtor:Anja Petrovčič

Interno komuniciranje je bistveno za vzpenjajočo se poslovno pot in prinaša ključ do realizacije organizacijskih ciljev. Učinkovito komuniciranje znotraj vsake poslovne entitete namreč krepi zavezanost zaposlenih in njihovo delovno učinkovitost, prav to pa predstavlja pomembno konkurenčno prednost. V nadaljevanju vam razkrivamo pet izredno enostavnih, a koristnih nasvetov, s pomočjo katerih bo vaša interna komunikacija zacvetela.

1. Pozabite na dolgo e-pošte in posnemite video
Kratke video posnetke danes uporabljamo v najrazličnejših kampanjah, saj so raziskave pokazale, da si ljudje zapomnimo kar 50 odstotkov videnega in slišanega v videu ter le 10 odstotkov prebranega. Pa jih uporabljate tudi pri internem komuniciranju? Z video posnetki boste zaposlene pritegnili in dosegli veliko več, kot če bi jim posredovali dolgo e-pošto. Uporabite jih lahko za spletna izobraževanja, posnamete lahko tedenski ali mesečni mailing, v AVI formatu lahko posredujete sporočilo vodstva ali pa poskrbite za bolj sproščujočo vsebino v obliki kratkih video izjav zaposlenih o izbrani aktualni temi. Pazite zgolj, da so video posnetki kratki in živahni, vključujte intervjuje ter uporabite animacijo!

2. Stopite v korak z digitalizacijo in vzpostavite svoje družbeno omrežje
V kolikor je vaša naloga, da poskrbite za učinkovito kroženje informacij znotraj večje organizacije, je zagotovo smiselno razmisliti o oblikovanju internega družbenega omrežja. To bo namreč poskrbelo za učinkovito (in absolutno atraktivno) obveščanje zaposlenih, hkrati pa bo predstavljalo tudi odličen vir povratnih informacij s strani zaposlenih. Vendar se ne konča vse pri vzpostavitvi omrežja, poskrbeti morate tudi za primerno motiviranost zaposlenih za njegovo uporabo, saj sta uspeh in moč družbenih omrežij vedno odvisna od njihovih uporabnikov. Na voljo nam je že kar nekaj pisarniških orodij za interno komuniciranje: denimo Facebookov Workplace, Microsoftov Yammer, Salesforcov Chatter ter Slack.

3. Odprite svoja vrata na stežaj
Komuniciranje znotraj organizacije boste najučinkovitejše izboljšali, če boste zaposlenim dali možnost, da odkrito delijo svoje mnenje. Namesto, da jim zgolj prenašate informacije s strani vodstva, jih spodbudite, naj z vami delijo opažanja, pritožbe in predloge izboljšav, ob tem pa ne pozabite poudariti, da to ne bo ogrozilo njihovega položaja v organizaciji. S tem boste veliko prej opazili morebitno tlenje in preprečili, da nastane požar, hkrati pa se bodo tudi zaposleni zavedali, da njihovo mnenje resnično šteje.

4. Na pustite zaposlenih brezciljno tavati
V kolikor želite, da bodo vaši zaposleni proaktivno delovali v smeri uresničevanja poslanstva ter doseganja vizije in poslovnih ciljev, poskrbite, da jih bodo poznali in razumeli. S tem boste osmislili delovne obveznosti in vsakemu zaposlenemu ponudili možnost, da se na svoj način zaveže k uresničitvi ciljev. Zaposlene v vmesnem času obveščajte o napredku, postrezite jim z razpoložljivimi podatki in razkrijte razdaljo, ki vas loči do uresničitve postavljenega cilja. Seznanjenost in predvsem razumevanje ciljev organizacije med zaposlenimi ustvarja zavezanost, to pa vpliva tudi na večjo produktivnost.

5. Naj bodo zaposleni prvi obveščeni
Čeprav se marsikdo še vedno vztrajno otepa rednih elektronskih sporočil, s katerimi nagovorite zaposlene ter jih kot prve obvestite o aktualnem dogajanju in spremembah v podjetju, so zelo učinkovito orodje. Mailingi za zaposlene vam namreč omogočijo, da dvignete raven informiranosti ter razumevanja organizacije in njenih izdelkov ali storitev. Hkrati so dobrodošli za obveščanje o izpolnjevanju zastavljenega poslovnega načrta in seznanjanju o posebnih dosežkih. Najbolj optimalni so mesečni mailingi, saj med enim in drugim mine ravno toliko časa, da jih zaposleni ne bodo dojeli kot vsiljeno pošto, temveč kot uporabno komunikacijsko orodje. Za piko na i pa zaposlenim omogočite, da na posredovan (ali objavljen) mailing tudi odgovorijo in delijo svoje mnenje.

VEČ >

Pet preprostih načinov za razcvet vašega internega komuniciranja

Avtor: Anja Petrovčič
Interno komuniciranje je bistveno za vzpenjajočo se poslovno pot in prinaša ključ do realizacije organizacijskih ciljev. Učinkovito komuniciranje znotraj vsake poslovne entitete namreč krepi zavezanost zaposlenih in njihovo delovno učinkovitost, prav to pa predstavlja pomembno konkurenčno prednost. V nadaljevanju vam razkrivamo pet izredno enostavnih, a koristnih nasvetov, s pomočjo katerih bo vaša interna komunikacija zacvetela. […] ...

VEČ >

Ključ v krizi sta čas in pretok informacij

Avtor: Tilen Lamut
Že sama beseda »kriza« ima zelo svojevrsten in močan pomen. Navdaja nas z občutkom strahu, nevarnosti, potrebe po odzivu in reševanju situacije. V času kriznih okoliščin moramo povleči prave poteze, saj je od reakcije v veliki meri lahko odvisna prihodnost bodisi osebe bodisi podjetja, kolektiva. Še posebej v vlogi komunikatorja. Komuniciranje v kriznih situacijah pomeni […] ...

VEČ >

Bonton pove več kot tisoč besed

Avtor: Nina Smole
Ste se v poslovnem svetu že kdaj znašli v neprijetni situaciji, ker niste vedeli, kdo ima prednost pri vstopu v prostor ali pri postrežbi kave? Kdo je tisti, ki mora pozdraviti prvi in kdo komu prvi ponudi roko? Ste se na poslovnem dogodku kdaj spraševali, koga bi bilo z upoštevanjem bontona pravilno predstaviti komu? Naj […] ...

VEČ >

UNITED AIRLINES vadil streljanje v koleno?

Avtor: Alenka Vidic
Živimo v ekonomiji, ki od podjetij zahteva, da ogromno svoje energije namenijo kupcem – skrb za kupce je namreč ponovno postala pomembna točka dnevnega reda. Zakaj? Ker smo dobili moč, ki so nam jo ponudila družbena omrežja. Če je pred leti razočaran kupec svoje tegobe povedal le prijateljem v živo, danes to kriči na platformah, […] ...

VEČ >

page 1 of 40